Obálka

Obálka

Anotace: To jsme my, lidé. Vždy chceme vše hned vědět...

Odemknu klíčkem malinkým
poštovní schránku nedobytnou.
Otázky houstnoucí jak dým
se mého strdce rychle chytnou.

Hledívám tiše do dálky,
či na zvoničku u kostela.
Co skrývá vnitřek obálky?
Co skrývá její vnitřek těla?

A hele, ještě účtenky,
na ty bych málem zapomněla.
Však stále moje myšlenky
přitahuje ta Bělobělá.

Je čistá, téměř jako nová.
Bez známky, také bez adresy.
Tu jednoho malého slova
však moje oko povšimne si.

Ty čistě bílá, pevná stěno,
řekni mi, řekni, já se ptám,
kdo na Tě napsal moje jméno?
Kdo přinesl Tě až sem k nám?

A moje srdce jenom vzdychá
a neklade už dotaz nový.
Obálka je tak krutá, tichá,
na mé otázky neodpoví.

A tak ji vezmu do pokoje,
tu, která nese moje jméno.
Já nechci s ní vést žádné boje,
navždy zůstane zalepeno

tajemství, které v sobě nese.
Leč duše moje nemá klid,
ruka se celá chvěje, třese.

Tak mám ji přece otevřít?
Autor Zelená okurka, 24.05.2009
Přečteno 254x
Tipy 10
Poslední tipující: Paulín, ota.pé, Terulienka, Zasr. romantik, Psavec, Doradan, Květka Š., Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Otváraj s rúškom na tvári,nikdy nevieš,kto sa Ťa snaží zniesť zo sveta

03.06.2009 20:12:00 | Terulienka

Otevřít...neotevřít...

24.05.2009 23:03:00 | Psavec

to je pravda,lidé jsou nedočkavý,chtěj všechno hned.Bohužel jsem taky taková..

24.05.2009 15:04:00 | Dullsinea

Neotvírej,ještě chvíli vydrž...

24.05.2009 13:10:00 | Květka Š.

když otevřeš překvapení skryté

24.05.2009 12:13:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí