Duše

Duše

Anotace: Ještě, že člověk nikdy neví, co ho čeká.

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Hole a kameny nám mohou zlámat kosti,
však slova nám mohou zlámat duši.
Tak si dej pozor na slůvka, která se sluší,
abys nezažehl, člověče, oheň zlosti.

Plameny mohou proměnit údy na jemný prach,
však činy spálí naše zámky vzdušné.
Tak si dej pozor, co konáš. Aby byly hlavně slušné..
Snad nenastane ideií krach.

Vír vzpomínek může snadno přivodit pláč,
když do očí ti zavane smutný prach.
Lehce se rozhostí v duši strach,
pro který roní slzy blázen i životní rváč.
Autor Satha, 24.05.2009
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí