vyhnanství

vyhnanství

Anotace: kjh

Já musím žít ve vyhnanství
Kde neznám přítele,
Však blízko leží domov
V něm dvě prázdné postele.

Dřív než mí vrstevníci
Starým jsem se stal
Když oni rozkvétali
Já jsem umíral

Mou jedinou lásku
Sotva že jsem viděl
Odešla daleko
Jak strašný je to úděl

Rychle má mladá léta
Rychle mi ubíhají
Brzy už je po mně veta
Od mládí rakev mi připravují.

Co mohu stihnout
V tak krátkém čase
Měl jsem své sny
Co nikdy nesplní se

Dýchám a srdce mi bije
Přesto už mrtvý dávno jsem
Duše má trápením hnije
Můj život byl jen trpký sen
Autor Sorg, 25.05.2009
Přečteno 235x
Tipy 4
Poslední tipující: susana načeva, ziriant, Markéta G., 6thSun
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cítím z toho Lermontova...

30.12.2009 20:19:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí