Vílí rej

Vílí rej

Anotace: Napsáno jednomu kamarádovi (s téměř absolutním sluchem).

Na mechu, v trávě, na kapradí,
chystá se asi velký sněm.
Slyším, jak vítr housle ladí
a vidím, jak se chvěje zem.

Myšlenky mé jak režná nit
naply se. Co asi v tom háji
má se státi, bude se dít?
Proč jen tu všichni vyčkávají?

Čekám mlčky, už chci jít domů,
vždyť tady čas se zastavil.
Když v tom uzřím, že zpoza stromů
vytančí na mech deset víl.

Šaty jen z jemné mlhy ranní.
A jaké mají tenké hlasy!
Mně se nechce věřiti ani,
že vidím tolik čisté krásy.

To zlaté kvítí ve vlasech,
ty pohyby hodné jen laní.
Já údivem až ztrácím dech
a stahuji se do ústraní.

Já nejsem hodna blízko stát,
blízko těch krásných bytostí,
jež nejsou ani živé snad,
jež nejsou z masa a z kostí.

Ten tanec ladnější než balet,
co předvádí ten vílí rej...
Ty nejpěknější barvy z palet...

... klavír je krásný. Tak jen hrej.
Autor Zelená okurka, 27.05.2009
Přečteno 245x
Tipy 15
Poslední tipující: René Vulkán, ota.pé, Terulienka, Kapka, crac, Jenda P., WAYWARD, Kristine Clary-Aldringen, Markéta Hl., Já a kaštanově hnědá roura od kamen, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní

18.06.2009 22:08:00 | René Vulkán

Klavír je krásny,len naň treba vedieť hrať :D

03.06.2009 20:13:00 | Terulienka

Taky se mi to tak jeví... ST!

28.05.2009 10:51:00 | Kapka

st

27.05.2009 20:26:00 | WAYWARD

úplně pohádková za zvuku klavíru :-)

27.05.2009 18:24:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí