Afrikány

Afrikány

Anotace: Zase jedna moje květinová...

V hlavě se mihne vzpomínka
na čas už dávno minulý.
Ta nařasená sukýnka,
ty oblečky, v nichž vypluly

afrikány až na parket,
začly hýbat nohama svýma.
Ač uplynulo mnoho let,
vidím je stále před očima.

Vidím i očka veselá,
vidím ty zlatozlaté rtíky.
Třebaže bych dnes nechtěla,
dřív nedbala jsem na výkřiky.

Chtěla jsem je dát do vázy
a postaviti před zrcadlo.
Že krása se tak pokazí,
to tenkráte mne nenapadlo.

Později jsem dostala strach
o svoje drahé afrikány.
Vždyť kvítí vadne ve vázách,
vázy vraždí životní plány.
***
A potom, s třešní za uchem,
na dlaních kvítka povadlá,
nazvala jsem se zloduchem...
...Já přírodu jsem okradla
Autor Zelená okurka, 29.05.2009
Přečteno 477x
Tipy 14
Poslední tipující: Flamy, Paulín, Isquieasuus, Kapka, kikis, Terulienka, Bíša, boruvka175, Psavec, Květka Š.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně vyjádřeno a kus pravdy za ... ST.

06.06.2009 09:03:00 | Kapka

a mě voní:-)

05.06.2009 14:59:00 | kikis

Ty zákeráčka,škoda,že neviem ktorý krásny kvet sa v jazyku čekom ráči zvať afrikán

03.06.2009 20:16:00 | Terulienka

Nevoní, smrdí.

29.05.2009 21:17:00 | Psavec

...jsou pěkný,škoda že nevoní

29.05.2009 20:03:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí