Kladívko

Kladívko

Anotace: Těžce experimentální báseň stvořená k mé radosti, inspiroval jsem se polským básníkem E. Wlasciewskim.

se zavřenýma očima
hledím vám do tváře
a usmívám se – nemám proč
a vy mi ten hloupý smích ze zubů nevymlátíte

/podávám vám kladívko, aby to šlo rychleji//

(vše zhaslo a já otvírám oči)

Budiž světlo! vyřknu do tmy
(tma stále se rozporstírá kolem)

/odkládám kladívko odmítnuté – zařinčí tmou/

tmou kráčím rukama vpřed
narážím na vaše tváře - pojal je strach
klepot zubů o spodní čelist doléhá až k mým uším
a teď už ten smích není tak hloupý

/stačí drobná změna a už vám není do smíchu//

(škrtám zápalku – rozzáří se tmou – zapálím svíčku a...

.......
.......
.......

Našli jsme kompromis
Autor lexus, 29.05.2009
Přečteno 280x
Tipy 5
Poslední tipující: Markéta G., NikitaNikaT., Gudula, Radek.oslov.Šafárik, kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hledaš krasu,a vzniká krásný jitotaj

11.06.2009 10:49:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí