Nejsem už malá

Nejsem už malá

Anotace: ***

Znáte taky ten pocit,
Jak zalykáváte se se slzama,
Mělo by to radši všechno skončit
A vše začíná prosbama,

Nejsem už malá holka,
Která se schovává za máminy sukně,
Moje škola není školka,
Do hlavy ať vás to už ťukne,

Vím, že máte o mě strach,
Jsem vaše drzá dcera,
Však moje mládí promění se v prach
A slzy stále padaj na inkoust z pera,

Já utápím se ve smutku, žalu,
Kéž bych radši nebyla,
Zítra ale zase vstanu,
Nejradši bych vše rozbila,

Kamarádi si ze mě utahujou,
Já zachovávám kamennou tvář,
Oni to doma vše uhrajou
A ty se taky holka snaž,

Já přála bych si volnost mít,
Nejde to, zvykám si přes 17 let,
Můžu jenom o ní snít,
Roky táta dávno smet,

Však mě to hrozně bolí,
Ta bolest mě hrozně ničí,
Vítr do rytmu venku fičí,
Však jak jehličí to píchá..křičííí…
Autor Gamy, 29.10.2005
Přečteno 515x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý z nás ty roky zažil, revoltou si stavěl hlavu. Jen v těch letech nám šlo převážně o zábavu a naši nás tak nechápali!

30.10.2005 21:49:00 | Krtica

slečno hlavu nahoru... báseň dobrá... občas se mi jen nezdála skladba některých veršů...

29.10.2005 16:11:00 | Palička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí