Déšť padá do bříz

Déšť padá do bříz

Anotace: jarní splín

Déšť padá do bříz,
v kapradí usíná
v notových řádcích
perlami zmučenými,
- čas odchází.

Tudy šla dychtivost
po vědění.
Umírá, není,
ztrácí se v soužení
šedivých dní.


Tudy šly dravost
a hbitost mládí
- zmizely v zapomnění
pádů a zklamání
zoufale stejných
deštivých probuzení.

Tudy šla láska
- v závoji vůně konvalinek
cítím tu něžnost na tváři,
padá mi z nebe
vláha jara,
úlevu duši přináší.
Autor Teop, 31.05.2009
Přečteno 291x
Tipy 3
Poslední tipující: Markéta Hl., Bíša, saddova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělé obraty...

31.05.2009 16:02:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí