Hadrová panenka

Hadrová panenka

Anotace: Zhouba moderní doby

Dlouhé kadeře splývají dolů -
ozdoba panenky.
Lístečky nádherných šťavnatých plodů -
v košíčku panenky.

Panenka hadrová krásně se směje,
šaty kraječkou vyšívané.
Cudně si tvářičky červené kreje
ručkami z látky žíhané.

Na nožkách botičky zavázané
běhali kdysi po trávě.
Z pravé kůže ušívané,
patřili k její parádě.

A ten klobouk! Čepec krásný!
S květinami na okraji,
něžně si hový mezi zlatými vlasy,
které po zádech padají.

Ta krásná panenka,
krásná jak růže,
oči má zelené
jak jenom může.

Krásně zpívat a tančit by mohla,
štastná ta dívka, které patřila.
Na kolik smíchu a štěstí se zmohla...
těmito cnostmi jen zářila.

Panence po tváři slzy teď ztékají,
vůbec neví, co ji teď čeká.
Hudba a radost jí kdysi tak lákali,
a teď jí všechno docela leká.


Chuděrka panenka co si má počít
v hrubé moderní době.
Když její drobné, špinavé tělíčko
leží v kanálu, v hluboké mdlobě.
Autor lady oToman, 31.05.2009
Přečteno 327x
Tipy 3
Poslední tipující: Lea Aura, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí