Život

Život

Anotace: Co je život? láska a štěstí

Život je jako puzzle, které se skládá z dílků,
každý dílek v sobě nese nějakou životní vzpomínku.

Mohly to být tři roky, co sem dílky skládal
místo toho ani nevím, proč mi život náznaky dával.

Nechtěl jsem víc, jen co jsem měl
i na konec světa bych za tím stále šel.

Nevím proč žít, kde sílu brát
nemám ani nikoho komu básničku z lásky dát.

Život, štěstí a láska je dar,
nevím, proč mi ho někdo vzal.

Žít bez osoby, která je vám velikou oporou
to je jako stát před zavřenou závorou.

Nemůžete jít dále, není s kým,
bez opory je jako bez mlynáře mlýn.

Sám totiž mlýn nic nezmůže
a není tu ani nikdo kdo vám se vším pomůže.

Jediná opora je opravdová láska,
je to něco jako životní sázka.

Dáváte do ní všechno a nechcete víc
a nejednou zjistíte, že nemáte nic.

Jediné co vám zbude, jsou slzy,
a přesto člověka všechno stále mrzí.

Vidíte jen to, co bylo krásné
a tak to napíši i do další básně.

Sám vím, že nejde zastavit čas a vrátit to zpět
ze všeho zbyly jen slzy, které mi stékají po tváři i teď.

Všechno je pryč hlavně buď šťastná,
v mém srdci budeš stále jako hvězdička jasná.

Život je boj a já ho zkusím žít,
i když vím, že pro co jsem žil, už nikdy nebudu mít.
Autor 282006, 31.05.2009
Přečteno 261x
Tipy 5
Poslední tipující: Anne Leyyd, ewon, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky tě vítám! :) Krásná, smutná báseň. Moc se ti povedla. Supertip. A přeji ti abys zase dokázal v životě vidět radost. Pevně věřím, že zase bude líp ;) Uvidíš ...

12.06.2009 11:44:00 | Anne Leyyd

...vítej na Literu :-)

09.06.2009 23:43:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí