Krupiér

Krupiér

Anotace: %

Házím se slovy jak v kostky
Hazardní hráč
Věřím na výhru
Na krátkou chvíli opojení
Z toho pocitu-
Čekají mě probdělé noci u vína
Zakouřený bar mi vhání do plic vášeň
Hráčskou
Krásná mi sedne do klína
Zrychlený tep a šum publika
Ať mě třeba proklíná
Já jen v kostky hraju se slovy
A duši na pranýři
Nenechám.

V dlani svírám osud o šesti chodech
Ticho
Vzdech
Procitnutí
Příslib
Vzdor
A Slzu
Než jím mrštím do dálky v naději
Že spatřím svět-
Políbím ženu
A zplodím
Nesmrtelnou větu.
Aby prohrou stala se
Jen pomíjivou slávou
Hráče
Co čeká na další dávku.
Života a pláče.
Autor Art Brasi, 24.10.2004
Přečteno 467x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí