báseň 1

báseň 1

Anotace: báseň...?

Po cestě tvořené tvářemi,
běžel jsem nepoznán,
na konci cé a lehké podupání,
akordem větru rozehnán,
psát verše...
Těžký filosofův večer,
co tónina moll ukáže,
pochybnost, strach nad otázkami,
když víno jazyk rozváže,
co pravdou se zdá
teď jisté není,
proč zrovna člověk hledá,
tápe a nedojde rozhřešení.
Mysl či smysl či sklenka na klavíru,
víra, malicherná věc;
verš: co dodá Ti sílu.
Nerozhřešená rovnice světa
a všechna klišé, pravdy,
a žádná vlastní,
neb vše již bylo,
vše již bylo...
Autor k atka, 03.06.2009
Přečteno 319x
Tipy 10
Poslední tipující: jvacl, Tomáš Přidal, ziriant, Němý_Vypravěč, kikis, 6thSun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo

04.06.2009 17:24:00 | Němý_Vypravěč

Ale podívejme, to vypadá na velmi kvalitní básnický přírůstek k těmto stránkám!:-)

03.06.2009 17:44:00 | 6thSun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí