Rekové dneška

Rekové dneška

Anotace: Jedna stará dopřepsaná...

V dnešní uspěchaný době,
čest i hrdost, vymizely obě.
Dříve lidé za svou vírou hrdě si stáli,
s oddaností a důvěrou sloužili králi.
Každý rytíř měl svou čest,pána i poslání,
to stalo se mu vírou a plnil ho do skonání.
Radši život vzdal než by krále zradil,
do posledního dechu za víruse bil.
Za vládce kopím, mečem i pěstí,
pokud padl, padl s čestí.
Spousta králů srabi byli,
nikdy sami neválčili.
Jedinou ctí těchto vladařů,
bylo pár čestných rytířů.
"Vladaři" současných časů,
jsou voleni pomocí lidských hlasů.
Lidé však naivní jsou,
po lepší kampani volit je jdou.
Poslanci nebojují o přízeň meči,
vzduchem létají jen plané řeči.
Voliči slibům slepě věří,
po volbách stanou se jateční zvěří.
Kdyby do vlády nastoupili rytíři,
nelákali by voliče s plnými talíři.
Nabízeli by jen sebe sama,
nehýřili by příslibama.
Nabídli by vlastně málo,
ale za důvěru by to stálo.
Jejich slova by váhu měla,
tahle strana by vás nezradila.

P.S. Dostal jsem se k volbám, vládě a politice,
vždyť chtěl jsem jen probrat kralevice:(
Prostě dnešní doba rytířům je opakem,
evoluce podvodů vyhlášená chytrákem!
Nechci ten papíru běl kazit kritikou,
ale nebuďme v jejich zahradách motykou.
Tak se za to omlouvám, protože mi do toho nic není,
a hlavně to stejně na tom všem pramálo změní.
Jsem jen malinkatý článeček toho všeho okolo,
holt každý se stím musí smířit, ikdyby to bolelo.
Nikdo není méně a nikdo není víc,
snad Vám nevadí, že jsem to chtěl říct.
Autor Tomíno..., 04.06.2009
Přečteno 207x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí