Večer, to je kouzlo

Večer, to je kouzlo

Anotace: Taky máte rádi večery? :-)

--------------------------------------------------------
VEČER, TO JE KOUZLO
--------------------------------------------------------

Televize svítí a mně se chce spát
Mám zase chuť na něco se Tě ptát
Cokoliv, však kdybys tu byla
S Tebou byla tu vždy krásná síla.

Vypínám a projdu se venku nocí
Nehouká tu sova ani nevyjí vlci
Jsem přece v domě, v kterém Ty chybíš
Doufám, že zas přijít dnes mi slíbíš.

Sedím sám s vínem a koukám na hvězdy
Které mají v nebi konečné i rozjezdy
Chtěl bych Tě hladit alespoň očima
Jezdit rukou po nebi s očima vlčíma.

Proderu se na dotek již konkrétní
Ten dotek chceš nevinný či obscénní?
Koukám na svou pohovku zelenou
I na Tvou dávnou pusu, krásně nechtěnou.

Až první hvězda spadne mi na zem
Hvězda neposkvrněna žádným kazem
Chtěl bych Ti ji zase jednou dát
A něco při jejím pádu si přát.

Rozednívá se a mě obepíná úzkost
V pokoji je zima a já mrznu na kost
Když vzpomenu si na večer včerejší
Tajemno a krásy nyní jsou už vedlejší.

Potkávám denně stovky a stovky lidí
Však to, co mezi nimi moje oči vidí
To mi schází, to tam není, jsi to Ty
Den a noc mi opět hrají na city.

Věnuji Ti zase večer další
Tma mě v skrytu duše straší
Když přinese mi Tebe jen
Nebude to jenom sen!
Autor Zasněný básník, 04.06.2009
Přečteno 278x
Tipy 10
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Terulienka, Sllunce, Tsuki, Duhová, Simísek, Danik, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Večeri?Čarovné chvíľe,keď nebo indigovie a oblaky sa s ľahkosťou páperia nehlučne vznášajú s vetrom .Kto by ich nemal rád...

30.06.2009 11:41:00 | Terulienka

Lehké říkanky..:)

07.06.2009 11:55:00 | Simísek

Stando, také...

04.06.2009 22:54:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí