Ohrožený druh

Ohrožený druh

Anotace: Hodně mých kamarádů se mě pořád ptá. Co mi ženy vlastně chceme. Tak tohle je taková moje veršovaná odpověď. Ale nebojte vím, že tohle je oddělení alternativní reality.

Darcy čeká pod mým oknem,
smutně mokne na chodníku.
Pro mě změnil rozhodnutí
stát se jedním z poustevníků.

Zapomněl mi koupit kytky,
chladný pohled tiše jihne.
Uvaří mi černou kávu.
složí sonet když to stihne.

Nechávám ho chvíli čekat,
nemám přeci na vybranou.
i když naše retro srdce.
Planou vášní oboustrannou.

Nalije mi staré víno,
aniž by mě toužil opít.
Dojímá se nevinností
takže můžu oči klopit.

Včera vyhrál pěstní souboj,
to když bránil moji čest.
V kapse nosí chrabré skutky,
nestará se o pověst.

Políbí mě, když se hádám,
Možná talíř rozbijem.
Na varhany ve své dlani
nechá zahrát R.E.M.

Nenechá mě nikam utéct,
milujem se bez večeře.
Pohladí mě po mých jizvách,
Podrží mi s láskou dveře.
..............
Když se dneska ráno vzbudím
když budeš ležet opodál.
Zapomenu, co ti chybí,
zapomenu, cos mi vzal.

Stačí když mi převyprávíš,
copak se ti v noci zdálo.
Když budeš mít v očích jiskru,
poznám, že ti nejsem málo.

Láska je lest osudová,
včera jsme ji prokoukli.
Když sme chtěli utéct oknem,
strašně jsme se potloukli.

A tak jsme se radši vzdali,
dotknul ses mě jako ženy.
A mě náhle došlo jedno:
"Ty jsi můj druh ohrožený."
Autor Evellin, 04.06.2009
Přečteno 291x
Tipy 24
Poslední tipující: Gabrielle, jedam, Patrik Mališ, NikitaNikaT., ilona, hašlerka, Haniéčka, Psavec, labuť, enigman, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezká

18.07.2009 22:11:00 | hašlerka

Povedla se.

05.06.2009 11:46:00 | Psavec

aha tak už si nemusím lámat hlavu...

05.06.2009 07:22:00 | enigman

... ST! Moc hezké.

05.06.2009 05:42:00 | Kapka

Každý někde má svůj ohrožený druh. U mě to jsou krevety protože jich není nikdy dost. Pro mě tedy ne . Jinak ST

05.06.2009 02:52:00 | Cassandra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí