Bláznivý rytíř na zjančeném koni

Bláznivý rytíř na zjančeném koni

Anotace: Tohle vzniklo díky "Písni o bláznivém rytíři" od jedné zdejší autorky...

Bláznivý rytíř na zjančeném koni
potrhlou krásku po lesích kdes honí,
v duši své skrývá "Blázna hodný" zmatek,
marně svým mečem buší do lopatek

mlýna, jenž na prach jeho sny tu drtí,
bláznivý adept nečekané smrti,
s Života proudem odmítá tu plouti,
je věčným bloudem, Osudem se rmoutí,

netuší, že ho ve svých rukou svíral,
nepochopí to, kdyby stokrát zmíral,
je věčným štvancem věčně štvané duše,
mokře si stele, kde spát moh' by v suše!
Autor Kozoroh 1, 04.06.2009
Přečteno 279x
Tipy 9
Poslední tipující: batůžek na motorku, Psavec, labuť, Kapka, nejsembásník, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí spojení těch lopatek mlýna co drtí sny :) hezká básnička :)

08.06.2009 07:24:00 | batůžek na motorku

Já zase znám nejméně jednu princezničku podobného ražení!;o)

04.06.2009 23:21:00 | Kozoroh 1

Také o jednom takovém rytíři vím...

04.06.2009 23:07:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí