Blázen na kolotoči

Blázen na kolotoči

Anotace: Takhle jsem se zrovna cítila, když jsem to psala...

Sbírka: Moje básně

Blázen na kolotoči
(25.4.09)

Jako blázen na kolotoči,
točím se světem,
nade mnou jen sklopit oči
a rozdat cukrátka dětem.

Nevšímat si mě,
jelikož jsem jiná,
vrážet do mě,
ale nalézat lepší místa pro oči, milá.

Jako blázen na kolotoči,
točím se,
mávám na svět, jak se točí,
rozmazaný, barevný, směji se.

Vidím jen duhu,
svět jinak,
copak za to mohu,
že jsem divná nějak?

Vidím duhu, samá pozitiva,
směji se stále,
svět rozmazaný odjakživa,
nerozumím mu ale.

Svět rozmazaný odjakživa mám,
jak když sem nepatřím,
jak když něco odepřeno mám,
ale co, to nevím.

Jinak žiji
a žít budu,
at se nade mnou lidi svíjí,
ale já takhle jiná nebudu.

...Jak když mám barevné brýle,
které vše rozmažou
a neumím je sundat stále,
nevím, že je mám na nose
a mám hlavu stále svou.
Autor Terra130, 05.06.2009
Přečteno 252x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, Arret, BARBYE
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen být svá...

05.06.2009 17:50:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí