Veronika

Veronika

Anotace: ... tak tuto jsem psal pro kamarádku do školy, kde dostali za úkol napsat pár veršu na své vlastní jméno... bohužel ji nechtěli věřit, že to psala ona, ale nakonec to prošlo ... :)

Když má kukadla modrá
prvně shlédla svět
moje mamča věděla
pro mne jméno hned.

Byla jsem prý malá
snad menší nežli malinká
tak dostala jsem do vínku
sladké jméno Verunka.

Krásné dětství čas už odvál
snad Bůh ví jenom kam
spoustu věcí změnilo se
jen jméno stejné mám.

Dnes už jsem prý velká holka
a různě mi říkají
spousta kluků po mě kouká
chvíli klid mi nedají.

Plavé vlasy, modrá očka
těžko jim lze zatajit
povídají že jsem kočka
však na jméno se neptají.

Až najdu toho pravého
co Veroniku ocení
otevřu mu srdce své
toť pravé lásky znamení.

Tak děkuji Ti maminko
a né vůbec malinko
za překrásné jméno mé
co navždy už mi zůstane...
Autor tuleby, 24.10.2004
Přečteno 435x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí