Anotace: ... jídlo jedna báseň ... aneb siorakův literácký receptář - http://liter.cz/Basne/241364-view.aspx
Býčí láska - specialita
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
500g býčích žláz
mléko na namočení žláz
sůl podle chuti
40g hladké mouky
2 vejce
120g strouhanky
120g sádla, nebo oleje na smažení
citrón
zelená petrželka
Nebo vemínko:
500g vemínka
sůl
50g cibule
50g kořenové zeleniny
40g mouky
2 vejce
120g strouhanky
120g sádla, nebo oleje na smažení
Příprava:
Žlázy odblaníme a dobře opereme ve vlažné vodě. Vložíme je do misky a zalijeme je mlékem tak, aby žlázy pokrývalo. Dáme do chladničky přes noc. Potom je opereme, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Obalíme je v mouce, potom v trochu našlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, kterou dobře přitlačíme. Smažíme je na středním ohni na sádle do zlatova a křupava.
Upravíme na mísu a podáváme s citronem a zelenou petrželkou.
Podobně se připravuje vemínko:
Vemínko dobře opereme a uvaříme ve slané vodě s cibulí a zeleninou do měkka. Studené nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance, kterou dobře přitlačíme. Nato v pekáči rozpálíme sádlo a vemínko usmažíme do zlatova. Hotové upravíme na mísu jako Býčí lásku.
Doporučená příloha:
Křupavý chleba, nebo bramborová kaše a některá dušená zelenina.
Původní kuchyní tohoto receptu je Španělsko
... Španělsko říkáš? ... a když se to někdy nepovede servíruje se toreadoří láska ... porce je ale mnohem menší ... :-D
16.06.2009 09:04:00 | JardaCH
já nevim... ale, viděl jsem jak to vypadá a kdyby mi nepověděli, co to je, tak bych to asi s chutí sněd... v našich končinách nezvyk
14.06.2009 15:05:00 | drsnosrstej kokršpaněl
:-) mám raději býčí žlázy na cibulce, a vemínko sem ještě nejedla :)
08.06.2009 10:09:00 | Romana Šamanka Ladyloba