Býčí láska

Býčí láska

Anotace: ... jídlo jedna báseň ... aneb siorakův literácký receptář - http://liter.cz/Basne/241364-view.aspx

Býčí láska - specialita

recept je určen pro 4 osob(y)

Ingredience:
500g býčích žláz
mléko na namočení žláz
sůl podle chuti
40g hladké mouky
2 vejce
120g strouhanky
120g sádla, nebo oleje na smažení
citrón
zelená petrželka

Nebo vemínko:
500g vemínka
sůl
50g cibule
50g kořenové zeleniny
40g mouky
2 vejce
120g strouhanky
120g sádla, nebo oleje na smažení


Příprava:
Žlázy odblaníme a dobře opereme ve vlažné vodě. Vložíme je do misky a zalijeme je mlékem tak, aby žlázy pokrývalo. Dáme do chladničky přes noc. Potom je opereme, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Obalíme je v mouce, potom v trochu našlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, kterou dobře přitlačíme. Smažíme je na středním ohni na sádle do zlatova a křupava.

Upravíme na mísu a podáváme s citronem a zelenou petrželkou.

Podobně se připravuje vemínko:
Vemínko dobře opereme a uvaříme ve slané vodě s cibulí a zeleninou do měkka. Studené nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance, kterou dobře přitlačíme. Nato v pekáči rozpálíme sádlo a vemínko usmažíme do zlatova. Hotové upravíme na mísu jako Býčí lásku.


Doporučená příloha:
Křupavý chleba, nebo bramborová kaše a některá dušená zelenina.

Původní kuchyní tohoto receptu je Španělsko
Autor v.hercik, 08.06.2009
Přečteno 631x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Churry, drsnosrstej kokršpaněl, bejbyyyy, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka
ikonkaKomentáře (7)
ikonkaKomentujících (7)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tohle nemusím

08.07.2009 20:10:00 | staruska

Znám óóó znám, (špit: z Jižních Čech "o))

22.06.2009 18:33:00 | Churry

... Španělsko říkáš? ... a když se to někdy nepovede servíruje se toreadoří láska ... porce je ale mnohem menší ... :-D

16.06.2009 09:04:00 | JardaCH

já nevim... ale, viděl jsem jak to vypadá a kdyby mi nepověděli, co to je, tak bych to asi s chutí sněd... v našich končinách nezvyk

14.06.2009 15:05:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Mňam...

08.06.2009 10:38:00 | Bíša

:-) mám raději býčí žlázy na cibulce, a vemínko sem ještě nejedla :)

08.06.2009 10:09:00 | Romana Šamanka Ladyloba

U nás nejsou k dostání, ale jinak tu pochoutku znám - dobrou chuť :-)

08.06.2009 09:56:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí