Král a blázen

Král a blázen

Anotace: ...

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Král se vrátil z války,
a nevrátil se sám.
Jeho hrdé srdce zdobí nejeden šrám,
a doprovází jej blázen z veliké dálky.

Kudy prošli, tam hoří chýše,
pláči ženy, muži zmírají.
Děti žijí ve strachu, kdysi v ráji,
co zbylo z kdysi snové říše?

Mrtvá těla lemují mnoho cest,
nad nimi krkavci krouží.
Budoucnost zrcadlí se v krvavé louži,
i růže přestaly na hrobech kvést.

Blázen pýchou rostl, toužil po vládě,
král však slepě věřil svému druhu.
Děvky a víno šly jim k duhu,
a nyní nový pán se zabydlil na hradě.

Potoky krve tekly proudem,
nářek nenechal krále spát.
Marně se snažil králíček kát,
brzy povstane před nebeským soudem.
Autor Satha, 08.06.2009
Přečteno 292x
Tipy 2
Poslední tipující: Petbab, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

král a blázen.. kdo je víc?.. jeden bez druhýho.. není nic

08.06.2009 10:04:00 | Petbab

výmluvná, povedená.

08.06.2009 09:47:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí