Musím se pochlubit, že tenhle recept je můj vlastní. Před lety měla tchýně nadúrodu kapusty a my vymýšleli, jak ji ještě jinak zpracovat. Pak jsem to na čas odložila a nedávno se k tomu znovu vrátila. Sice jsem si nejdřív vyslechla, že to zelený k obědu nikdo jíst nebude, ale nakonec bylo závitků málo. Od té doby je čas od času udělám.
*******************************************************
Co budete potřebovat?
1 kapustu
krájený šunkový salám
plátkový sýr
mouku, vejce a strouhanku na obalování
olej na smažení
Jak na to?
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a krátce povaříme ve slané vodě. Opatrně zcedíme, abychom je moc nepotrhali. Jednotlivé listy si rozložíme, poklademe plátky salámu a sýra a svineme do roládky, kterou sepneme jehlou nebo párátky. Chce to trochu zručnosti. Pak roládky obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na oleji (lépe ve friťáku, aby byly rovnoměrně osmažené). A můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Ale dají se i studené. Nakrájela jsem je na malá kolečka a nabídla návštěvě k malému pohoštění. Vypadá to efektně a málokdo pozná, co to vlastně jí (i když někoho ta zelená barva trochu odrazuje). Tak dobrou chuť.
To vypadá velmi dobře i na papíře napsané.
Jistě by se tvářil dobře
mezi těmi
co budou vybrané.
23.06.2009 09:45:00 | s.e.n
Kdyz jsem receptik cetla , mela jsem pusu plnou mlsnych slin, je to bajecne a lehke jidlo !
22.06.2009 21:09:00 | carodejka
Při troše dobré vůle se to dá i pozřít...
, Ale stejně když to máma udělá,
tak jdu raději ke kamarádovi.
10.06.2009 06:33:00 | Gabkinsson
OK... ale bez kapusty... ta je smrtelně jedovatá a varuje nás už svou příšernou chutí :)
09.06.2009 23:17:00 | drsnosrstej kokršpaněl
...na to, že jsem po večeři jste mi skvěle rozbouřili chuťové buňky...to se nedělá :o))
08.06.2009 20:14:00 | Lorraine