Noc

Noc

Anotace: Noční báseň

Denní světlo nevládne již,
na nebe stoupá měsíc jasný.
Stoupá, je stále výš a výš,
ach, jak jen je krásný!

Velké ticho všude zavládne,
ani hlásek slyšet není.
Hluboký spánek všechny ovládne,
lidé upadli do snění.

Ten, kdo se nepropadl do spánku,
vzhůru ke hvězdám se dívá.
Každá z nich má svoji hádanku
a každá si ji tiše zpívá.

Krásná je ta tajemná noc,
tichá a plná překvapení.
Má totiž kouzelnou noc,
která všecičko mění.
Autor Werika, 09.06.2009
Přečteno 264x
Tipy 3
Poslední tipující: Henrietta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí