Věčná chvíle čekání

Věčná chvíle čekání

Anotace: říkal jsem, že si dám v červnu pohov od psaní, ale nějak se do nedá vydržet...

Zdlouhavá chvíle věčného čekají,
na období jara, které nikdy nepřichází,
temný čas, kdy svět rozkvete v poupat
zelených sil,jak vlastních země
dětí mají sílu ji spoutat.

Louky béžovou barvou slunečních třpytů,
pokryté od sněžných výšin až po ledy vlažných jezů,
jak potkani množit každému se zachtívá,
jak krysy s morem v krvi, tak s listím stromu
vítr s vánkem si povídá.

Nekonečná chvíle čekání na slunce nad obzorem,
zapadající do kočárkárny protějšího domu,
kdy z parapetu okna v patře osmém,
plivat na lidi s lebkou věkem sešlou, se duši zachtělo.

Jezero nebývá nikdy více tak klidné,
jak při bouři, kdy kapky do něj padají,
s líbeznou němotou, v útěchou od strastí,
nekonečná chvíle čekání, v hlubinách duší propastí.
Autor Láďa, 09.06.2009
Přečteno 239x
Tipy 11
Poslední tipující: Churry, sluníčko sedmitečné, Bíša, al-pacino, Psavec, Zasr. romantik, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni, ještě že se to nedá vydržet! Tohle je velice dobrý kousek:)

09.06.2009 13:04:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí