Klec a pták..

Klec a pták..

Anotace: Tělo a duše.

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Klec,
mé pofidérní tělo, změť prazvláštní hmoty,
jak ráda by se rozstříštila na tisíce okvětních lístků.
Marně, marně se snažím o chladnokrevnou čistku,
své ubohé přání a sny nabodávám na zrezivělé hroty,
hroty vlastní hrdosti... s černými brýlemi na očích.

Pták,
má duše s jizvami zdobená,
jediný opeřenec, jenž vlastní klec podpírá.
Každý večer společně s bláhovými sny umírá,
když stoupá ke stropu mění barvy, jednou zelená,
jindy purpurová.... nakonec? Průhledná až vyznívá do ztracena.

Duše napomáhá tělu. Je to jediný pták, který klec podpírá.
Autor Satha, 10.06.2009
Přečteno 321x
Tipy 2
Poslední tipující: chroust17, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí