Pouliční blouznění

Pouliční blouznění

Anotace: pod studenou sprchou pouličních lamp...

Studená sprcha od pouličních lamp,
kdy v polibek na jejich tělo se stáváš,
jen příznivcem množiny nekonečných jmen,
co na papír květiny ve střepy z lamp napíší.

Jak jednorožec poslední z hory se díváš,
svůj trumf pevně v rukám dřímáš,
nebojíš se vzlétnout, nebojíš se padat,
pak ústa jen na studený kov v letu přitiskneš.

Pouze černou tmou noc bez lamp se stává,
v milostné svádění jsi všechny do svého doupěte
v brzkou dnešní hodinu si natahal,
a jen chodci, osleplí, po chodnících teď bloudí.

Z parapetu na kterém čekal jsi večernici,
dnes svíčka do hvězd září,
hledá cestu tam mezi sestry své,
nosí štěstí a polibky od … nocí…
Autor Láďa, 10.06.2009
Přečteno 298x
Tipy 8
Poslední tipující: Churry, Bíša, sestra-konec, ziriant, Gemyni
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné:)

10.06.2009 15:55:00 | sestra-konec

pouliční lampy, hvězdy, jednorožec... co víc si můžu jako čtenář přát?:-)

10.06.2009 13:04:00 | ziriant

snové

10.06.2009 12:39:00 | Gemyni

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí