V přírodě...

V přírodě...

Anotace: Není třeba víc to komentovat.

Venku v přírodě není potřeba lidského sluchu.
Vidno i slyšno stejně jen je to,
co - dle nálady - v libost padne Vašemu duchu.

S pocity beznaděje a těžkosti,
vidět krásy života lehké není.
Se srdcem na dlani a pohledem opačným,
se to všechno úplně mění.

Lidé nemohou být věčně veselí,
smutek i stesk neliší všedních dnů ani nedělí.

Někdy jak lavina se přižene,
jindy jak po vločkách se snáší.
Každý to pozná a né že ne,
i tohle do života něco vnáší !

Člověk potřebu má s lidmi býti,
přírodu často opomíná chybně.
Jak vlk co chystá se za smečkou v noc výtí,
co do přírody - majetek, peníze to jemu zní slibně.

Dlouhý čas trvá než lidem něco dojde,
možno je se teď modlit a rukou značit kříž.
Myšlenka ubíjíc myšlenku od základu pojde,
a lidé sami na sebe vězní se v mříž.
Autor Lachailla, 12.06.2009
Přečteno 362x
Tipy 15
Poslední tipující: JohnyD., Kapka, susana načeva, Sidonie89, Bíša, nejsembásník, PoeziGirl, padlý anděl, danaska, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné je pro mne tvé básně znění
příroda v žádný čas bez kouzla není.

21.01.2010 19:51:00 | Kapka

SUPER!!!!!!!!!! :) ;)

12.06.2009 20:06:00 | PoeziGirl

Inu, takoví jsme, bohužel. Básnička je pěkná, jenom trochu pozor na rytmus, aby nekulhal.

12.06.2009 12:06:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí