Rybník

Rybník

Anotace: Příběh rybáře.

V rybníce žijí ryby.
Jako oni i mi děláme chyby.
Chytila se ryba na udici,
rybář cítí večeři.

Po těžkém boji,
rybář svírá v ruce prut.
Nebude mít večeři.
Udělal něco špatně?

Ryba měla štěstí.
Vymanila se rybáři.
Laciná kořist,
mohla dopadnout špatně.

Radost s úlovku mohla být veliká.
Nemůže zasytit svoje tělo.
Dát co potřebuje k životu.
Dnešní den bez úlovku.

Rybář riskuje,
kupuje lepší prut.
Nemá co nabídnout,
co ztratit.

V rybníce jen jedna ryba byla,
ta už se podruhé nechytila.
Rybář chudák pošel hlady.
Měl jít jinam,
zjistil přeci že lovit zde nemá cenu.

Hloupost a ignorance
zahubily rybáře.
Davy lidí mu naznačili,
zde nic není.

On dokázat chtěl,
co pravda není
a nebude.
Ta samá ryba se dvakrát na jednu udici nechytne.
Autor Kouma, 12.06.2009
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: padlý anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí