Zvrácená

Zvrácená

Čas odevlál i poslední němá slova
a šeroucí den přichází zas a znova
huňatý šál před nočním bděním
poloprázdná láhev vína

...

a

...

na verandě s hvězdami si sedím
tiše sčítajíc naději s marností
obepluji svět za jedinou noc
a rozlámu všednosti

v zrcadlech putování střípky
rozpadlých iluzí
mění se v usedliny ospalých
ledových hroznů

pár stop na nebi nemálo dalekých
tisíce tváří a myšlenek prokletých
beze jmen a bez podpisu
inkoust tančí do dopisů

do papírů sonet lásky
aby v tvářích zmizly vrásky
do dlaně dlaň jinou
a slova pod kterými všechny
smutky zhynou

odraz němých slov ve tvářích
a v řece líná ryba zapěje
bez dechu píseň na štěstí lidí
které se den ode dne čímdál víc stydí
a
kdyby aspoň čtyřlístky nevzdaly boj
rostly na lukách a vzdávali vzdor
mrtvému slunci bez úsměvu
smějícím se hromům a svitu blesků
kreslící oblohou beznadějí stezku

ve vlasech uvadlé kopretiny
vzpomínky na papírových lodičkách
za chvíli sebou vezme si čas
naštěstí do srdce krást moc nemá
tam i ta nejmenší vzpomínka
zůstane má a němá

dno láhve bez konce a korkový
špunt mává lehce v dlaních s barvami duhy
kde modrá je silou vzpruhy
a červená barvou vášně
žlutá letního svitu
a pohromadě
s oznámením
že jsi tu!

Tak se ukaž pravdo lživá
nespravedlivá a chtivá
beznadějná a stopená
tak krásná je ta :

Láska zvrácená

...
Autor padající do neznáma, 13.06.2009
Přečteno 283x
Tipy 11
Poslední tipující: zlomený a nanicovatý -__-, Le ver luisant, enigman, Bíša, Petbab, Lenullinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

naruby obrácená...

22.06.2009 12:37:00 | enigman

báseň v souladu s nastávajícím půlnočním polosnem-polobděním

13.06.2009 23:36:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí