LOLITA

LOLITA

Anotace: (na motivy V. Nabokova - Lolita)

Sbírka: POSLEDNÍ KAMÉLIE

LOLITA
(na motivy V. Nabokova - Lolita)
Šárce

V touze se zas jen touha skrývá
A láska hraje šachy s korpy našich těl
Dvě modré hvězdy jsi má padlá víla
Milovat a hladit já bych tě tolik chtěl

Lolito dětská Lolito naivní
Lolito krásko zasněná
Má duše je tvá však to ji nezklidní

Dodýchalas za noci a ztratila ses ve snech
Za červánků bezmoci jsi poklekala v trnech
Za úplňku ses svlékala má pokořená víla
A krví pro krev plakala v tom rudém šatě bílá

V mém náručí jsi ulehla mé dítě i má žena
A ložnici se kořila k Bohu i Ďáblu němá

V touze se zas jen touha hřála
A králi dala láska mat
V mém pekle stokrát luna vzplála
Pro právo nymfu milovat
Autor Masha Mayere, 13.06.2009
Přečteno 283x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky pěkná.

13.06.2009 22:06:00 | Květka Š.

Hezky jsi se uvedl. Vítej mezi námi :o)

13.06.2009 20:32:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí