Tupou sekerou

Tupou sekerou

Anotace: velmi tupý pocit prázdnoty ... na něco se prostě připravit nedá

strom rozeklaný
hrotem tupého blesku vepůl

rozklenout se jako most
toužil nad Tebou
teď raději tou řekou
co divoce uhání vstříc
všem mořím před sebou
chtěl by být

zbloudilou peckou
vystřelenou
z revolveru netečnosti
zasažen na komoru

smrt nepřichází
po špičkách tančí
tango
valčík
waltz

kroutí knír
té mladé paní
co moralizuje
o podmíněném milování

sám
řeže dál
vzpomínky
na cirkulárce marnosti

oči pouze průzorem
do lebeční dutiny
kde prázdno přebývá
centrum vzpomínek uloženo
v bezpečnostní schránce
mého srdce

nezbývá
žít
dál
semknutý
s
přírodou
a
jejím
požehnáním
milovat
BEZ PODMÍNEK
Autor vapiti, 14.06.2009
Přečteno 273x
Tipy 22
Poslední tipující: Noc17, jedam, floreciente, enigman, Chancer, Psavec, Levandule, Mbonita, Tanzania, Lea Aura, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

naprosto souhlasím s Mbonitou

14.06.2009 20:49:00 | floreciente

Pocit prázdnoty ale po tom semknutí se s přírodou a bezpodmínečném milování už to vůbec tak prázdné není, ne? ;-)

14.06.2009 17:54:00 | Chancer

Velmi hluboká báseň, bravo!

14.06.2009 13:51:00 | Levandule

člověk má..milovat...bez podmínek
když podmínky jsou
lásku zabijou...

ST

14.06.2009 13:43:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí