Spanělsko

Spanělsko

Anotace: Evžen a Konrád...Spolužáci ví co je ti za ničitelství...

Sbírka: Evžen a Konrád

Evžen a Konrád dali se cestovati.
Po různých směrech však drže se žluté trati.
V lakýrkách po vzoru Kopalově oblečení černým frakem
Chodí pěšky, autem se vezou, brzdí na kole a jedou vlakem.
Pak kdesi narazí na lid.
(hned tázati se dají)
"Kdechom?" "To je Madrid"
(Zní odpověď)
V tom podivném rozmaru se zeptat zapomněli.
Jediného Čecha zde, kde na Čechy by narazili.
Však Konrádovi se tu líbí.
"Kde je horko tam je ropa" štěstím šílí.
Však Evžen ten je smutný.
"Kdes památky a filisofie? Ó Madride rmutný!"
Zmateni se v temné lesy vrací.
Po stromech hledají žluté značky psané psací (abecedou)
A pak najednou naleznou!
S nápisem ČR tabulku velikou.
Hned do prozkoumání se dají.
(Konrád dí) "Tady něco někdo tají"
Ale Evžen ho hned vyhmátne.
"Jen mě neštvy ty ropný magnáte!"
Konrád však se nevzdává.
Ropu i zde nahledává.
Pak zklamaně oči sklopí.
"Zase nic! Pojďmě do pí..."
Či Či Či
Evžen mnohem schopnější.
Táže se ženy v moři tonoucí.
" Dobrá ženo? Kudy vede cesta do ČR?"
Však nebyla to žena, ale pes. S jasnou odpovědí VR.
Tak tedy Evžen a KOnrád domov se hledat vydali.
Ještě, že dál už jen mapu potkali.
Autor Madeline, 15.06.2009
Přečteno 261x
Tipy 2
Poslední tipující: al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí