Zastavte svět

Zastavte svět

Anotace: Naprosto nechápu, jak jsem mohla tohle stvořit. Nicméně je to tu a autorkou jsem vážně já.

Svět se točí bez ustání,
stále dál a dál a dál.
Nedbá vůbec na mé přání:
aby aspoň chvíli stál.

Zastavte Zemi, zastavte čas!
Chci pryč z toho divokého víru.
Nechci dělat do světa díru,
nejsem jedna z vás.

Svět je tu stále, věčný,
proud věcí nekonečný.
Je to jak cesta, kde konec není,
jak vlak, co jede bez zastavení.

Náhle mou duši napadne:
Svět se točí, to nezmění ani král.
Vše živé jednou uvadne,
avšak směj se, smutek odhoď v dál.

Ohromena tím, co vyplodila moje mysl,
hledám v té myšlence nějaký smysl.
Pak si řeknu: To je pravda, nač to lkaní!
Budeme se radši smát.
Svět se točí bez ustání...
A víc si nemůžu přát.
Autor Werika, 16.06.2009
Přečteno 411x
Tipy 7
Poslední tipující: Henrietta, terca111, Mounkey, sestra-konec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Trefné! Takovýhle básničky mám moc ráda... bohužel nedaří se mi je psát :(
;o)

09.09.2009 20:40:00 | Henrietta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí