Lesk a bída kurtizán

Lesk a bída kurtizán

Anotace: Stará tvorba

Vychází s hlavou vztyčenou,
tvrdý výraz má ve tváři,
teď všichni kolem umlknou,
jen silueta zazáří…

Jak půvabně si měří muže
svým okem přivřeným;
zahlédls letmou jiskru nože,
v pohledu z rozmarýn?

Kráčí s pyšnou noblesou,
leskne se jak hladina,
kříž jí dřímá na prsou,
ruce v pěsti zatíná.

Na povrch dáma,
co má život před sebou,
v duši zní jáma,
ruku v ruce s chudobou.

Co o ní víme?
srdce jí krvácí.
Nelehký osud
životu snad oplácí?

Autor somewhere, 16.06.2009
Přečteno 325x
Tipy 9
Poslední tipující: JohnyD., 4LJFilip, Lea Aura, Lioness, Lilly Lightová, Agniezka, Veru
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbilo se mi to. Dávám tip.

14.08.2009 11:30:00 | Lilly Lightová

ro me zajimavy tema...a navic pekne zpracovany...ST

13.07.2009 19:36:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí