Cesta

Cesta

Anotace: Není hanba padnout, ale zůstat ležet. Ať se stane cokoli, musíme jít dál. Vždyť každá dlouhá noc končí jednou svítáním.....

Sbírka: Houpačka našeho žití

Cesta
Životem jdeš cestou hrbolatou,
tam kde není lesku zlatého dláždění.
Svět velkých gest, světla reflektorů
se v tobě v samotu a v smutek promění.

Dál musíš jít, můj táto!!!
Do džungle neprostupné, kasemat trápení.
Musíš jít dál, šlapaje vlhké bláto,
nevnímat bolest svou i Sirén mámení.

Obklopen jdeš mlhou jedovatou,
jež zrak tvůj kalí a smysly otupí.
Klopýtáš k výšinám cestou křivolakou,
jdem spolu, dál, až k zemi ohnutí.

Vnímáš jen bušení vlastního srdce.
Kříž svůj si neseš dál i šrámy na duši.
Žluč s vínem smíchaná chutnajíc tak trpce,
žízeň tvou neuhasí.
Uprostřed davu těch, co vůbec netuší.

Přes doly selhání a rokle vlastních vin,
drápem se houštinou, do krve sedřeni.
Lapaje po dechu a s ústy beze slin,
vyschlými jako troud, v šat sporý oděni.

Padáme, vstáváme, ne nesmí vyhasnout,
plamének naděje, jež svítí na scestí.
Prozáří černou tmu, zahání beznaděj,
dodává odvahu, drát se dál přes klestí.

Musíme jít
musíme jít
musíme jít dál!!!
Autor Mustafaibrahim, 17.06.2009
Přečteno 318x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí