O čem zpívají andělé?

O čem zpívají andělé?

Anotace: ...zamyšlení nad sebe samým

Sbírka: O smrti vážně nevážně

O čem zpívají andělé u nebeské brány,
když duše tvá překračuje práh?

O milosti, o radosti, o lásce,
kterou jsi prožil,
o dobrotě, o obětavosti, o pomoci,
kterou jsi nabízel,
o šlechetnosti, o síle, o odvaze,
kterou jsi prokázal,
o odpouštění, o sebezapření, o pokoře,
kterou jsi v sobě nalezl,

o bolesti, o nenávisti, o bezradnosti,
kterou jsi cítil,
o slabosti, o strachu, o zbabělosti,
kterou jsi skrýval,
o předsudcích, o pýše, o pohrdání,
které jsi rozdával,
o nízkosti, o sebeklamu, o posedlosti,
kterou jsi nezvládl,

o hodnotě tvých činů,
o špatnosti tvých myšlenek,
o rozhodnutích, které jsi učinil,
o překonání překážek,
o cestě, kterou jsi šel,
o životě.......
................o tvém životě.
Autor ninive9, 19.06.2009
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí