Popel a lyra

Popel a lyra

Anotace: Někdy si obdivuhodně šlapeme po štěstí...

O lyry strunu zavadil kdosi
Ozval se vzdech a zas se vytratil
Však kdyžs ji o potěchu prosil
Ten jemný vzdech se k tobě nevrátil

Tys silou drtil její struny
Které však již dávno oněměly
Úpadek čekal ji, tak krutě strmý
Když její krk nemohl zůstat celý

Dřevo již prasklo a tiše zaúpělo
Námahou, strachem, bolestí
Jak hrdá byla, kdyžs pálil její tělo

Kdo ti dnes cestu proklestí
Temnotou, žalem trpkým zcela
Když pláčeš večer do popela
Autor kaňka ouškovaná, 20.06.2009
Přečteno 255x
Tipy 5
Poslední tipující: ludmil, al-pacino, Házté, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherně napsané:))

20.06.2009 08:11:00 | padlý anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí