Zvyk

Zvyk

Anotace: Odvykat něčemu bolí...

Zvyk – košile ze železných hrotů
Co kryje mysl, srdce, hruď
Přichází odnikud, odchází za rachotu
Pálených mostů, jež vzešly odnikud

Ze zvyku věříš lžím, uctíváš noční můry
Žárlivě okrádáš cizince o představy
Po nocích popíjíš žluč oslazenou zvůlí
Dokud se nestvůry v tvý hlavě neunaví

S nechutí odkládáš klamem kalenou zbroj
Která ti vrostla do těla
Tak jako snílek se dívá na Orloj

Ty v hrobech hledáš anděla
Pátráš však nenajdeš, už pohltil tě zmar
Na zbroji ze zvyku praskl poslední spár.
Autor kaňka ouškovaná, 20.06.2009
Přečteno 295x
Tipy 13
Poslední tipující: ludmil, zenge, hašlerka, Elisha, Psavec, zrrrr, al-pacino, Házté, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí

27.09.2009 22:17:00 | hašlerka

Zvyk má tuhý život a nechce se ho vzdát.

20.06.2009 13:05:00 | Psavec

Tak to se mi opravdu moc líbilo

20.06.2009 08:11:00 | padlý anděl

Tak to se mi opravdu moc líbilo

20.06.2009 08:10:00 | padlý anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí