Let

Let

Anotace: ...někdy se zdá být život prokletím...

. . .

Zlomené srdce
krvácí
bolestivým vyzváněním
budíku
s přetrženým pérkem

Hlava burácí

Duše chřestí štěrkem

Netopýři vyletěli
sovy houkají
a křik hejkala
vyzývá na souboj

Let
temnou nocí

Let
bez pomoci

Let
výbuch zpola

Let
střelba zdola

Let
instinkt klíčem

Let
bájným bičem

Let
celkem nízko

Let
možná výskok

Dopad a sed
možný je hned
Nelze již zpět!

Dopad a stoj
znamená boj
Včelí msty roj!

Dopad a běh
nadměrný spěch
V roklině vzdech!

Dopad
a chůze krokem
tajemství v blůze jen
Zmatení okem!

Dopad
až do moře
žíznivý v důvěře
do chřtánu potvoře
Bez klíče za dveře!

Dopad
zpět do lesa
myšlenky nad činy
uctívat hobliny
Zklamaná nebesa!

Letět
letět
letět
máváním křídel
přivolávat den
a rozjasňovat zrak
teprve pak
a jen
je snad možno
zvědět
zda úbočí kopce
zda bezpečí skály
kde chci nabrat sil
- tak
přitažlivé z dáli -
není pláštěm sopce
zda ostrov není
pouze krou
- led -
co prorve lodi kýl
- hostina pro kosatky! -
zda všechno není
klamnou hrou
běd
démonů a víl
zda nejsou to jen zmatky
falešných lískových prutů
a bukových haluzí
zda vše
jen
není
iluzí
a
let
je
únosem
vánkem
vichřicí
vposled orkánem

Největší tma
je vždycky
..
..
..
..
nad ránem…!

. . .
Autor Juan Francesco de Faro, 21.06.2009
Přečteno 255x
Tipy 21
Poslední tipující: jvacl, divoska_jaja, Holis, Psavec, Gudula, Bíša, carodejka, Markéta G., hanele m., labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to trošku hovadina a nepochopil jsem jediný slovo, ale chce to tip, protože se zdá, že to chápeš což je samo o sobě dost potleskuhodný...=)

05.02.2010 18:55:00 | Corsica

Zajímavá básnička, povedená a líbí se mi.

23.06.2009 22:38:00 | Psavec

Děkuju carodejko!

23.06.2009 18:18:00 | Juan Francesco de Faro

At ta vsechna rana jsou pro tebe krasna!

21.06.2009 22:07:00 | carodejka

ST:-)
...chtěla bych občas umět lítat...

21.06.2009 12:53:00 | okousaná od světlušek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí