Hořká střízlivost

Hořká střízlivost

Anotace: Ze sbírky: "In Vino Veritas"

Sbírka: In Vino Veritas

Hořká střízlivost


V opojení alkoholem
zažívám stav beztíže,
tak do druhého dne,
než mám s dýcháním své potíže.

V opojení alkoholem
ztrácím svoje nedostatky,
tak do druhého dne,
který nikdy není krátký.

Beztíže stav,
co zastírá mou zdravou mysl
a tvoří ze mě hnusnou,
špinavou krysu.

Ve stavu beztíže
je mi všechno lehčí.
Sotva mžourám očima
a přitom je vše hezčí.
-
Nedostatek tělesného styku
během chvíle zmizí.
A nikdo se mě neptá,
kdopak je ta holka cizí?

---

Bez stavu beztíže
má vše svoje pravé jméno.
Co včera bylo
je mi zapomněno.

Pamatuji útržky
a zvláštní stín kohosi,
kdo vážně nejsem já.

A tak raději bez stavu beztíže
zůstat co nejdéle
a seznámit se s novým
stavem střízlivostí.

Pustit ho k sobě
a dveře zamknout
na šest západů.
Dívat se jen dopředu
a nechat už těch
hloupých nápadů.
-
Nechat už těch hloupostí
převlečených za problém.
Autor Miro Sparkus, 21.06.2009
Přečteno 323x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, labuť, Gudula, Stepbystep, Bíša, J's .., al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí