..pravda..

..pravda..

Anotace: ..a její kousek v záblesku mnohotvarů..

Sbírka: ..mimoděk.., ..mimochodem..

Pravda má dvojí tvář! I dvojí garderobu!
Nestíhá sama žít, dohání tuhle dobu
Do malých střevíců, ji systém zvrhle obul
aby pak chtě nechtě, klopýtla auu..

Pravda se změnila! To vnímá selský rozum
když stroj ji šněruje už v síni při úhozu
aby pak při tanci vysekla ladnou pózu
těm, kteří zaplatí s úlisným wow..

Ta pravá zůstává! Doma si bosa chodí
Obléká prostý šat a sílu v sobě plodí
by opět přečkala, až přijde Blahorodí
..navenek seladón, pod maskou klaun..
Autor šuměnka, 24.06.2009
Přečteno 347x
Tipy 22
Poslední tipující: Špáďa, hašlerka, Taog, Holis, Bíša, Mbonita, stravla, Nút, Radek.oslov.Šafárik, Kubino 2, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poetika krásná čistá..ST

15.09.2009 16:58:00 | hašlerka

tleskám,moc dobře napsané ST

24.06.2009 18:27:00 | stravla

Ta šedivá bába
co na zápraží sedí
smějí se jí
že je vědma
Dnes moudře ví
že pravda není
jenom jedna
že co člověk
to jiný oči
či pozakryté hledí..

chybíš ..chybíte..kruci :o(

24.06.2009 17:24:00 | Nút

zajímavé

24.06.2009 17:18:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí