Pod pětilistou růží

Pod pětilistou růží

Anotace: bílá paní

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Dcera pána z Rožmberka - ztepilá a sličná,
žila v mládí na otcově hradě - šťastná to šlechtična.
Mnoho ženichů stálo o dceru mocného pána,
však provdána za hrubiána byla, kráska bílou růží zvána.

Perchta ušlechtilá a jemná,
stala se otrokyní na zámku Lichtenštejského chotě.
Čekala ji jen budoucnost velmi temná,
ztrápená jak polomrtvé kotě.

Když zemřel její muž prolomila mříže svého vězení,
vrátila se na otcův hrad jako nová dáma.
Ze srdce spadlo těžké kamení,
však úsměv se vytratil do neznáma.

Předčasně uvadla růže bílá,
oplakal ji celičký kraj.
Strašidlo či krásná víla?
Vrátila se v záhadnou báj.

Věští snad bílá paní zkázu či štěstí?
Autor Satha, 26.06.2009
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí