Vymýcení dětí stromů

Vymýcení dětí stromů

Anotace: ***

Chvění mrtvé lišky
děti házejí si šišky
posmutní nad mrtvou lištičkou
pohřbí ji a uctí památku písničkou
***
les se zdá být příliš tmavý
děti se cestu domů vtipy baví
o tom proč muž bez rukou a hlavy...
ale ne! to jsou hnusné představy
***
děti se rozejdou k domovům
pokáráním a přísným slovům
neuniknou od svých rodičů
vždyť ONI mají na to příčinu
***
dětské schůzky
lesní pochůzky
v každém ročním období
mají děti na vědomí,
že se stanou dětmi lesa
potkají zlého běsa,
který je do stromů zakleje
zlost si na nich vyleje
do dřevěných dětských těl
řvoucí nůž pily zajel
tady žádné brečení
jen kácení a mýcení
***
dětská představivost je toulavá
Autor Tomáš Přidal, 26.06.2009
Přečteno 277x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vydarená...pôsobí to na mňa ako taká hrôzostrašná rozprávka:-)

26.06.2009 18:02:00 | Mišiačik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí