Věnuji...

Věnuji...

Anotace: Věnovano politickým vězňum 1945/ 1989 na ně se nikdy nesmí zapomenout

Proč svědomí
dvě tváře má
co se stalo?
že se nic nezmění
která mince je ta prává
která cesta
má ten správný směr
správný směr
na pravo
na levo
záleží kam se dát?
proč?se toho bát
to se stává
život se tak rychle mění
krásně se smálo
mezitím slzy
na smrt,je přiliš brzy
teď se vzpomíná
a slovo se v zlato nemění
a slovo s tebou zůstává
smůla ti zamává
se štěstím si netýka
proč vědomí
se před světem vysvléká
proč jen sami sobě věříme
vím
kdy znovu začínáme
kdy znovu končíme
a svíčku zapalme
za ty,co o pravdu stáli
žili se smůlou
bratři a sestry
co znali svět
a v zrcadlech
jen viděli
tak krásné pravdy
tak smutné pravdy
proč svědomí
nám nikdy ruku nepodá
Autor Radek.oslov.Šafárik, 27.06.2009
Přečteno 225x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Juraj Hrom, bejbyyyy, Psavec, Mbonita, Květka Š., Bíša, Jarka, labuť, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

silné memento a takéto básne sú prínos, ST

29.06.2009 16:58:00 | Juraj Hrom

Opravdu nesmí,N*I*K*D*Y

27.06.2009 19:15:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí