Vládci moří

Vládci moří

Anotace: ...

Ó nehněvej se vládce moří
miluji klidnou hladinu
Voda i život beze změny plynou
dám přednost světlu bez stínu

Ó Poseidóne, vládce moří,
příboje vlny, smyčka času
táhnou mě do hlubin teď musím
naslouchat přece tvému hlasu

Kdo říkal ti že nejpevnější
jsou hrady z písku na pobřeží?
Příliv zde vládne a můj smích
A na jiném tu nezáleží

Už pochop bez pohybu v čase
světy stávají se prokletými
Zmrtvělé jsou v nehybné své kráse
Chraň nás před vodami stojatými

Sny mé už nikdy nezůstanou
ležet na dně jak starý vrak
Když duše má teď v zemi Iónů
až k nebi vzlétla jako pták
Autor Markéta Hl., 28.06.2009
Přečteno 310x
Tipy 31
Poslední tipující: Vlk v rouše, staruska, Indigo, Kapka, Zasr. romantik, fab four, Jana M., Radek.oslov.Šafárik, enigman, Juraj Hrom, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...St*

03.07.2009 14:23:00 | Kapka

tekoucí...

30.06.2009 09:43:00 | enigman

nádhera Markétka

ST

29.06.2009 18:38:00 | Juraj Hrom

Moc pěkná

29.06.2009 15:21:00 | Skalsky Pavel

Líbí se mi.

29.06.2009 12:02:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí