Wall

Wall

Anotace: Jsem slabý v pravopise. Byl bych rád, kdyby někdo našel chybu a upozornil mne. Děkuji za schovívavost.

Jsem zapovězená světluška, čekající na rozednění.
Na tebe Pane. Kdy se to změní?
Kdy, prostě řekneš dost?
Trosečníku - promrzlému na kost.
Kdy, přijde sluneční světlo,
životadárné teplo?
No tak můj Pane,
kdy se tak stane?

Čekám, v nekonečné frontě.
Můra, lapená ve skelné vatě.
Kolem dokola, vnímám, černočernou tmu.
Dál v naději strachy trnu.
Stávám se tvým zpravodajem,
a ty - nejevíš zájem...
Slečen v ohambení.
To zdání není.

Odprostil jsi mne od kříže,
ale já klesám stále níže.
Donutil jsi mne překročit řeku Styx?
Ale kříž je právě v tom X!
Mlčím, ve tvé písni,
baladě o vlastní trýzni.
Prožíváš každičkou notu.
Směješ se – odsouzenci i katu?

Slzy vysoušíš dřív, než se stačí objevit.
Kdy, mi dáš čas střepy k sobě slepit?
Abych složil alespoň zlomek celku.
Shodíš mě? Nabídneš pomocnou ruku?
Každý scénář dopadá stejně,
neboť vězím až po uši v lejně.
Ve tvých rukách měním se v zlatý klíč.
Uchop jej a odhoď pryč!

Nyní jsi jistě s prací spokojen
Vidíš – snílka sužovaného snem.
To je tvá velká odpověď na otázku?
Mlčení, loutky na provázku.
Velmi rád sleduješ trápení?
Má zeď, mé opevnění
mělo být zaručenou ochranou
před další zničující ranou...
Autor Edmond Kadad, 30.06.2009
Přečteno 381x
Tipy 2
Poslední tipující: labuť, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí