Triptych lidství

Triptych lidství

Anotace: Druhá z mého vypsávacího večera, další snůška postojů a nashromážděných emocí. Obvykle nejsem dobrým básníkem, tak tu snad nikomu nezpůsobím újmu :-)

Sbírka: Deep inside

Co moc,
to problém denní,
co noc,
to krev se pění.

Noci každý bojí se dosti,
protože jsme v ní nezvaní hosti,
ruce se klepou, krev se pění,
nabobtná nejeden problém denní.

Co sad,
to shnilé kořeny,
co hlad,
to prázdné ozvěny.

Táhneme často krásnými sady,
zmíráme žízní a chcípáme hlady,
dále však nesou se prázdné ozvěny,
nenosí ovoce nahnilé kořeny.

Co krok,
to kapka krve,
co hrob,
to život prve.

Takto se u nás kráčí světem,
životem za sebou cestičku smetem,
krví ji po kapkách značkujeme,
ke hrobu - ne jinam - putujeme.
Autor Elwig, 30.06.2009
Přečteno 367x
Tipy 7
Poslední tipující: susana načeva, fuu, Václav Zoubek, Bíša, Ariella13
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Inu, Franco by měl z tebe velkou radost 8)

01.07.2009 23:59:00 | Ariella13

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí