MEFISTO

MEFISTO

Anotace: ďábelská báseň :-D

Sbírka: Krajíc života

Mefisto krouží kolme nás,
najednou ztratil zábrany.
Mafisto nezná pojem čas.
Zuřivě klepe na brány.

Mefisto opouští brány pekel.
Pomalu vychází na světlo.
Vychází na světlo všech světel,
kolem nás rozprostírá nepříjemné teplo.

Mefisto pohleď Bohu do tváře,
pohleď, nebo jsi zbabělý?
Nestraš ty ubohé hvězdáře,
kteří se na nebe dívali.

Neděs ty ubohé bezbrané.
Dopřej jim také klidu.
Vezmi si na mušku zhýčkané,
jež neznají hladu.

Mefisto tajně obhlíží,
sžíraný zlem a závistí.
Jak neznaboh k nebi nevzhlíží.
Myslísí ,že to bůh nezjistí.

Mefisto hlídá svůj háv.
Ten nezná pojem poezie
a pyšně vykračuje jak páv.
Mefisto hrozný a zlý je.

Mefisto krade nám iluze poslední.
Ten ďábel nezná slitování.
Krade i světlo polední.
Mefisto přišel bez pozvání.

Mefisto netýrej nás.
Mefisto dej si rady.
Prosím, neber nám čas
Mefisto otočený zády.

Mefisto nekrotí své vášně,
vždyť je to ďáblů král.
Prosby mé nebere vážně.
Krutě, tak strašně se smál.

Krutě, tak krutě nás týrá.
Tak krutý je i náš osud,
jemuž se srdcemé vzpírá
a Mefisto trápí nás dosud.

Mefisto, vrať se do pekla.
Vrať se a nechej nás žít.
Kdybych se tě tak nelekla,
mohla bych v klidu snít.
Autor Káňátko, 04.11.2005
Přečteno 599x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je tam toho Mefista trošku moc, popřemýšlej, jestli to nejde předělat...60

04.11.2005 12:57:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí