Artikulace

Artikulace

Anotace: báseň pro Kávového Poutníka, Vladimíra Holana, Ivana Diviše. proč, nač, zač, ---> coč.

coč této noci prašným základem?
a coč libovolného dvouměsíce výplní přediva copodstaty?
to jsou dvě základní otázky, jež budu křičet v těchto končinách času,
jimiž stoupajícími se budu brát jasu bohů i když ne rovnou jejich těl
těla bohů jsou nad všechny otázky, mimo čas a prostor
já nebudu jejich dvě oči stavět sobě k hrůze, pryč s jejich úsměvy
coč, odkud tázání vychází? coč, ptám se, umí černá explodovat?
chtěl bych rvát z krve masa tukem bublajícího
chtěl bych ustálit se v modrém vibrujícím prostoru s jasnou myslí jako oči
coč? kdy nastoupí? co ji vracelo stále nazpět? a kam?
Autor ludmil, 04.07.2009
Přečteno 244x
Tipy 2
Poslední tipující: kikis, Kávový Poutník
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přece si nebudu sám odpovídat, Kávový Poutníku? Odpovědět máš ty... :)

05.07.2009 20:48:00 | ludmil

Nu,takže umí černá explodovat nebo ne?

05.07.2009 03:48:00 | Kávový Poutník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí