muška

muška

Anotace: kterak nebohá muška o nožičku přišla

Byla jednou jedna muška,
muška malá,zelená,
zvesela bzučela si,
jen do křidélek oděná.

Letěla si jen tak vzduchem,
po nebi a s prázdným břuchem.
Koukala se shůry na svět,
než jí cestu zkřížil albert.

Vesele dovnitř vletěla,
že nevrátí se nevěděla.
Letěla za svým párkovým snem,
než spatřila tácky s masem.

Růžolící kotletka,
červeňoučká roštěnka,
ledvinky i játýrky,
jen vypátrat,kde je dírka.

To byl ale její konec,
mezi tácky zapadla,
chlad ji celou pohltil,
křidélka jí povadla.

Takhle jsem ji nebožačku
našla celou tuhou,
a tak skončil život mušky
se zelenou dupou.

Pavel Matouš,ten neznaboh
pokoj jí dát nemohl,
a té malé ubožačce
nožku z těla utrhl.

Sic muška stále ještě žila,
já do koše jsem ji pohřbila.
Bez přátel a bez rodiny,
do odpatků,místo hlíny.

A to je konec mušky malé,
mušky malé zelené,
já vzpomínat budu stále
na chvíle s muškou strávené.
Autor Aliklat, 07.07.2009
Přečteno 304x
Tipy 2
Poslední tipující: Mbonita, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Kdyby však ta muška malá
byla celá ze zlata
jistě by ji nelákala
nějaká ta kotleta...

07.07.2009 20:53:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí