Dědeček mých přátel Victor Jean
přestože táhne mu už osmdesátka
je čipera a tak zkrátka má plno práce
rád pomáhá v kuchyni i na zahrádce
teď hromádky má připraveny na stole
na jedné česnek na druhé fazole
tak už tedy vím co bude k obědu
ale vůbec mu říct nesvedu že tohle ne
jedině bez octa a bez česneku
děda zamrká a krásně se usměje
a přesto chudák nedočká se vděku
vaří sám zelené fazolky na kyselo
oh pardon je mi to tak líto dědo
a proboha ..jen ne kozí sýr
jen jednou a navždy se mi vryl
chudák děda tak vůbec netuší že
stačí mi když maminka Georgina
dá trochu rajčat a sklenku vína
a podá bagetku na vytření talíře
Jen jedna věta je ještě nutná
jinak mi francouzský venkov
víc než chutná
jsi ale cestovatel, zní to jako pohádka a tak si říkám, jestli opravdu prožitá..
26.07.2009 15:04:00 | Meriel
Basen je napsana s citem a laskou nejen k te zemi a moc se mi libila .
26.07.2009 13:30:00 | carodejka
Tvá báseň mi vklouzla do hlavy,jako doušek toho dobrého vína...přečetla jsem jedním dechem...NÁDHERA!!!
11.07.2009 20:23:00 | střelkyně1
a nebo oko z berana. To by se v žaludku ani nerozhlédlo a bylo by venku :-(
11.07.2009 18:28:00 | Házté
To je výborný! :o))) A zkusit se má všechno, aby člověk neurazil (pokud to není vařený beraní ocas jako v Mongolsku :o)))
11.07.2009 18:24:00 | Hesiona-Essylt
hezká, má takovou hezkou atmosféru, líbilo by se mi na francouzském venkově ST :-)
09.07.2009 10:55:00 | zrrrr
Lahodné, příjemné chuti muselo být to jídlo,
jako ta atmofséra venkova
co přínáší tvé hezké dílko.
09.07.2009 10:00:00 | s.e.n
pozdrav pro Viktora Jeana...
09.07.2009 00:01:00 | rybí prdy
mám rád fazolky na kyselo i kozí sýr, mám rád, když druzí vaří a já se můžu dívat... mám rád Francii a venkov... mám rád tvé básně... st
08.07.2009 21:20:00 | Stoneman
mňam..já si s vámi dám...miluju francouzké kuchtění
co takhle pravá francouzská cibulačka by nebyla..ach
nebo paštička...
a třeba Chablis...nebo..Claret..chjo..
ST
08.07.2009 20:42:00 | Mbonita